Skoliose kan afhjælpes

Ifølge Body-sds’ seneste indlæg om skoliose handler om hvordan de mener, at man kan komme af med lidelsen igen. Skoliose vil sige krum og sidebøjet ryg og det kan i værste fald være livsfarligt.

Body-sds‘ to bud på en behandling lyder:

  1. Åndedrætsøvelser og øvelser til maveregionen der skal løsne musklerne op i dette område er ifølge Body-sds vejen frem. Det er meningen at de to øvelser skal mindske ubehag og smerter i områderne man træner, så skoliosen ikke udvikler sig. Øvelserne er samtidig med til at styrke og løsne op i kroppen. Dette er vigtigt fordi Body-sds er af den overbevisning, at det er spændinger, der kommer af visse følelser, der fremkalder skoliosen. Og så snart disse spændinger lindres eller går helt væk, vil der ikke være noget der krummer rygsøjen på den måde, og så kan kroppen starte med at heale.
  2. Det er musklerne i ryggen og maven der holder ryggen, derfor bør disse trænes. Jo værre skoliose er hos en person jo større er grunden til at sætte ind med rygøvelser til at styrke ryggen. Det er det aller vigtigste, når man skal slå skoliose ned.

En almindelig læge vil nok henvise dig til enten operation eller korsetbehandling. Sidstnævnte kan ifølge Body-sds være direkte farligt, da et korset netop går ind, og blokerer for luftveje og på den måde er med til at opretholde de spændinger, der er med til at forårsage skoliose til at starte med.

Det er ifølge Body-sds især kvinder der er udsatte for denne sygdom. Hvorfor vides ikke. Men en hyppig grund er altså psykiske grunde som bekymring, angst eller depression, da disse følelser som oftest fremkalder de spændinger, der er med til at forårsage at ryggen begynder at krumme under presset.

Hvis skoliose bliver meget slemt, kan man til sidst risikere at kroppen falder så meget sammen, at der ikke er plads til de indre organer længere.

Læs mere om Body-SDS behandlingsform her

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *