Lån uden sikkerhed – det skal du være opmærksom på

Er du interesseret i lån uden alt for stor risiko involveret, så er lån uden sikkerhed noget, som du muligvis kan benytte dig af. Ved et traditionelt lån skal du normalt stille noget som sikkerhed i tilfælde af, at du ikke kan tilbagebetale lånet. Dette behøver du ikke ved låneordninger uden sikkerhed, som dog kompenserer for den manglende sikkerhed ved at kræve højere renter og højere årlige omkostninger i procent end ved traditionelle lån.

Karakteristika ved lån uden sikkerhed

Låneordninger uden sikkerhed har adskillige kendetegn, som adskiller sig fra traditionelle låneordninger. Udover at der ikke skal stilles sikkerhed, så er disse låneordninger karakteriseret ved, at de typisk ikke optages i banker, men hos pengeinstitutter og kreditforeninger såsom for eksempel L’easy og D:E:R. Derudover vil disse pengeinstitutter typisk ikke spørge så grundigt ind til, hvad du skal bruge pengene på sammenlignet med din bank.

Endvidere er låneordninger uden sikkerhed kendt for, at der typisk er meget kort behandlingstid på din ansøgning. For små og mellemstore lån hos Ferratum, D:E:R, Ikano Bank og L’easy tager behandlingen af din ansøgning kun få timer, mens at du for ansøgninger om store lån hos GE Money Bank – helt op til 200.000 kroner – kun skal vente omkring 24 timer på at få svar på din ansøgning.

Høje ÅOP ved lån uden sikkerhed

En anden måde, som låneordninger uden sikkerhed er specielle ved, er, at de typisk har tilbagebetalingsrenter og årlige omkostninger i procent langt højere end traditionelle banklån. Den primære årsag hertil er, at pengeinstituttet eller kreditforeningen skal kompensere for det faktum, at du ikke stiller noget som sikkerhed.

Før du optager lån uden sikkerhed, skal du derfor være sikker på, at du kan tilbagebetale dit lån – og tilbagebetale i tide. Hvis ikke du kan det, så risikerer du at ende i en gebyrsfælde, hvor ekstra gebyrer på forsinket tilbagebetaling kraftig forøger de årlige omkostninger i procent. Konsekvensen af dette vil være, at dit lån til syvende og sidst bliver langt mindre fordelagtigt, end du oprindelig havde forestillet dig.

Find det lån som du har brug for og har råd til

Markedet indenfor låneordninger uden sikkerhed er meget stort, og det er derfor vigtigt, at du finder en ordning, som passer til dine behov og økonomiske formåen i forbindelse med tilbagebetaling.

En gylden regel er her, at jo mindre lån du tager, og jo kortere løbetid lånet har, jo højere er de årlige omkostninger i procent. Indenfor såkaldte mikrolån på ikke mere end 500-4000 kroner så er Ferratum den førende låneudbyder i Danmark og er kendt for årlige omkostninger i procent på omkring 1355 procent. Sammenlignet med dette så kan du foretage et stort lån på op til 200.000 kroner hos GE Money Bank, hvor de årlige omkostninger i procent kun er på 22,26 procent. Endelig, hvis du er på udkig efter lån i mellemstørrelsen på mellem 5000 og 50.000 kroner, så kan du låne disse beløb hos L’easy og D:E:R til årlige omkostninger i procent på 28,5 procent.

Med denne pointe in mente, så skal du dog også huske på, at selv mellem pengeinstitutter som tilbyder lån af den samme størrelse, så er der ofte meget store forskelle på de forskellige låneinstitutters ÅOP. Derfor, så frem du har besluttet dig for at investere i et lån uden sikkerhed, så er der især to ting, du bør undersøge og overveje: For det første skal du overveje, hvor meget du vil låne. Og for det andet – når du har fundet det lånebeløb, du har brug for – skal du finde det pengeinstitut eller den kreditforening, som tilbyder ordningen med de laveste årlige omkostninger i procent. På den måde kan du over det lange løb ende med at spare rigtig mange penge på dit lån uden sikkerhed

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *