Hvad gør du ved hårtab

Det er helt normalt at fælde 50 til 100 hår hver dag. Det er noget andet, hvis du vågner om morgenen og ser en masse hår på puden, og hårbørsten samler store håndfulde af hår hver dag. Men tag det roligt og sæt dig til at forske lidt i årsagerne til hårtabet. Håret har stor kosmetisk betydning, og tab af hår er derfor ikke sjældent årsag til bekymringer. Tab af hår kaldes i medicinsk terminologi for alopeci. Androgen alopeci er det hårtab man normalt ser hos mange mænd, og i højere alder også hos kvinder. Dette er karakteriseret ved høje tindinger og udvikling af måne i baghovedet hos mænd. Hos kvinder er hårtab mere beskedent og diffust, ofte på issen. Hos kvinder udvikles sjældent total skaldethed.
Hvad kan du gøre selv?

Hårtab er i en del tilfælde forbigående og går over af sig selv
Afhængig af årsagen kan hårtab evt. behandles med medicin, som kan stoppe hårtabet.
Mandlig alopeci er en tilstand, som er meget hyppig i den nordiske befolkning. Behandling kan hos de fleste opnå at stoppe hårtabet, og hos nogle kan en beskeden nyvækst af hår ses, men behandlingen skal fortsætte, ellers stopper effekten.

  • Red ikke håret, mens det stadig er vådt. Vådt hår er særligt følsomt og kan lettere rives ud af hovedbunden. Tør håret omhyggeligt, før du forsigtigt reder det ud med en grov kam
  • Hormonrelateret akne følges tit ad med hårtab. Hvis du bruger p-piller, kan du overveje at bede din læge om at udskrive nogle, der indeholder anti-androgener, der hjælper imod akne og hårtab.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *