Har du ikke råd til studieboligen? Find en roommate

SU’en kan være svær at få til at række, hvis man skal studere og har brug for en bolig i en af de danske storbyer. Udlejerne er godt klar over at der er en stor efterspørgsel efter lejligheder under studieopstart, så de sætter simpelthen priserne op – hvilket gør det svært at få budgettet til at holde.

En måde at spare penge på, er ved at reducere huslejen ved at dele boligen med en anden, eller også moderne kaldt ”roommate”. Du finder en medstuderende eller en helt fremmed person som du ikke kender, og deler boligen med vedkommende – og derved også udgifterne.

Det er muligvis ikke det sjoveste at dele bolig med en anden, og for mange kan det være ret grænseoverskridende – men ikke desto mindre en nødvendig, for at få pengene til at række under sin studietid.

Gode råd når du skal finde en roommate

Det er blevet væsentligt nemmere at finde en at bo sammen med, da man kan bruge internettet som redskab. På en boligportal side som fx Findroommate.dk – kan man hurtigt og nemt søge i den by man skal bo i, og man vil få resultater op som matcher ens søgekriterier.

Når du har fundet en måske kommende roommate, så er det en god idé at arrangere et møde – så man kan finde ud af hvem personen er, og om der er kemi imellem jer. I skal bo sammen over en længere periode, og hvis ikke kemien er god, så kan det hurtigt gå hen og blive en rigtig lang periode.

Når du bor sammen med en anden person, så husk nogle af dine rettigheder som fx:

  • Du har ret til at studere i fred og ro på dit værelse, uden at blive forstyrret.
  • Ligeledes skal du kunne slappe af og sove i fred og ro, på dit værelse.
  • Du skal have mulighed for sunde og ikke mindst rene omgivelser.
  • Kunne have gæster på besøg, med respekt for din sambo.
  • At du har fri adgang til dit værelse, når som helst.

Ved at respektere hinanden og holde nogle helt klare linjer – vil man have en større chance for at kunne bo sammen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *